DROP DET KONTANTE INDSKUD OG FÅ FLERE LEJERE - UDEN AT MISTE SIKKERHED
       
Af Oliver Nørregaard, for Keyhole (www.usekeyhole.com)
01.12.20Der skal ofte mange penge på bordet, før man kan udlevere nøglerne til nye lejere. Men et nyt finansieringsprodukt gør det nu muligt for udlejere at gøre deres lejemål ekstra attraktivt, ved at tilbyde indflytning uden indskud i traditionel forstand.Den danske virksomhed Keyhole, erstatter det traditionelle kontante depositum og forudbetalt leje med en forsikringsgaranti. Ved at give udlejer en garanti på det fulde beløb for depositum og forudbetalt leje fjerner man kapitalkravet ved indflytning for lejer.”Vi fjerner de store kapitalbindinger der er for nye lejere ved at flytte ind i et lejemål, men vi bevarer samtidigt fuld sikkerhed for udlejere med en garanti der modsvarer det beløb der ellers skulle være indbetalt i depositum og forudbetalt leje,” forklarer Thomas Wiborg Steen, CEO og co-founder Keyhole ApS, og fortsætter:”Depositum og forudbetalt leje har absolut en berettigelse i markedet, da udlejer skal have beskyttelse mod dårlige betalere. Derfor har det været vigtig for os at lave et produkt, hvor udlejer kan have ro i maven uden at have kontanter stående på en konto. Det er vi lykkedes med, ved at teame op med en solid finansiel kapacitet, der kender branchen.Keyhole har fået investering på 6.5 MDKK fra Nordic Guarantee og en række privatpersoner, herunder Michael Salling, tidligere indehaver af Salling Ejendomsadministration. Hermed er det lykkedes at skabe et attraktivt produkt for lejere og fuld økonomisk sikkerhed for udlejere - et tilbud som mere end 110 udlejere allerede bruger i dag.Keyhole er gratis at bruge for udlejere og der er fuld sikkerhed for fraflytningskravet som Keyhole udbetaler direkte til udlejer og efterfølgende opkræver hos lejeren. Lejeren betaler for oprettelsen af garantien, og herefter en løbende præmie som reduceres efter henholdsvis to år og tre år: “Allerede efter tre år er lejerens præmie halveret, og over en periode på fem år, svarer den totale omkostning til en ÅOP på 2,9%,,” fortæller Thomas Wiborg-Steen, som også har fået tilsagn fra både MyBanker og Forbrugerrådet TÆNK, som begge er positive overfor løsningen fra Keyhole.


Mybanker og Forbrugerrådet Tænk foretog i starten af året en vurdering af konceptet, og udtalte følgende i Berlingske:


Skal man låne 60.000,- i banken, som typisk skal betales af over fem år, vil den årlige omkostning i procent (ÅOP) ifølge MyBanker beregninger ligge et sted mellem fem og 15 pct. Vælger man i stedet Keyholes løsning i fem år, vil ÅOP til sammenligning være 2,9 pct. "Det får man ikke et lån til i banken. Men har man pengene skal man selvfølgelig bruge dem, da det vil være billigere." siger Ulrik Marschall.


Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet TÆNK, er som udgangspunkt også positivt stemt over for konceptet. Han kan godt se pointen i, at man som firma kan gå ind og få nogle bankgarantier, man som forbruger ikke kan få.

Du kan læse mere om løsningen og bestille en uforpligtende introduktion på www.usekeyhole.com/partnerskab(Info boks 1) Beregning: Indflytning med og uden Keyhole:


Lejemål med husleje på 10.000,- om måneden; 3 måneders depositum og 1 måneds forudbetalt leje:

Indflytningspris uden Keyhole: Depositum 30.000 kr. + forudbetalt leje 10.000 kr. = 40.000 kr.


Indflytningspris med Keyhole: Oprettelse (engangsbetaling): 1.000 kr. og herefter 111 kr. per måned.
(Info boks 2) Udlejer case: Får du dårligere lejere med Keyhole?


Vinding Gruppen administrerer mere end 1000 lejemål og har brugt Keyhole siden januar 2020:"Vi ser det som en konkurrenceparameter. Vi har lejemål i bl.a. Aarhus, Vejle, Horsens, Fredericia, Odense og Køge, og med dette tilbud er vi interessante for flere lejere," siger direktør Ole Madsen til Børsen og fortsætter; "Vores erfaring er, at de krav der opstår, bliver honoreret, og der er ikke noget der tyder på, at de lejere, vi får med den nye ordning, er dårligere end andre lejere. Jeg kan nemt se, at hvis der f.eks. er tale om et par af nyuddannede, der skal leje, så har de måske ikke opsparingen, men de har udsigter til gode lønindkomster. Så er Keyhole jo en perfekt løsning," fortæller Ole Madsen (Børsen 14/10/2020)
Tilbage